جدیدترین ها
پیوندهای مرتبط

مصاحبه با استاد درایتی (حفظه الله) با موضوع هفته معلم و جایگاه مهم این عرصه

متن کامل

مصاحبه با حضرت استاد درایتی با موضوع هفته معلم و جایگاه مهم این عرصه توسط مدیریت رسانه و ارتباطات حوزه علمیه خراسان با همکاری مدیریت امور اساتید این حوزه انجام شد.

حضرت استاد درایتی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه علمیه خراسان، به تبیین جایگاه معلم و اهمیت این مقام پرداخت و گفت: معلم جایگاه بسیار والایی دارد و عموما هر فردی که چیزی می‌آموزد از طریق معلم است، لذا معلم نقش مهمی در زندگی افراد ایفا می‌کند.

وی ادامه داد: پیامبران، معلمان معارف نابِ موردِ نیاز بشریت هستند در واقع معلم نسل را می‌سازد و تربیت می‌کند و نقش وی فراتر از آموزش است زیرا شاگردان از رفتار، فکر و کردار او الگو می‌گیرند، اگر معلم جایگاه خودش را به درستی بشناسد همیشه از نقشی که در زندگی دیگران داشته راضی خواهد بود.

این استاد حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه تربیت نسل مؤمن، ساختن انسان‌ها و انتقال دانش و علم به نسل‌های آینده یکی از بزرگترین و مهم‌ترین‌ نقش‌های معلم است گفت: هر متخصص و دانشمندی به هر جایگاهی که برسد معلم در پیشرفت و تکامل او سهیم بوده است، زیرا اگر چیزی از درستی و حقیقت علم را، در اختیار دارد از زحمات و هدایایی است که معلم‌ها به آنان بخشیده‌اند.

وی تصریح کرد: از مسائلی که در حوزه‌های علمیه به عنوان سنت‌های کهن وجود داشته، ارتباط بین استاد و شاگرد است، که همیشه به ما ادب حضور در کلاس و ادب حضور در برابر استاد را آموزش می دادند، و رابطه بین ما و اساتید فراتر از آموزش بود، معلم گاهی به عنوان یک مربی دلسوز و یا مشاور و گاهی به عنوان یک پدر و رفیق خوب عمل می‌‌کرد که این ارتباط و اتصال علاوه بر تکمیل شخصیت علمی، شخصیت عقیدتی و فکری آنها هم ساخته می‌شد.

استاد حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه معلم باید در ساخت تربیتی افراد تاثیر بسزایی داشته باشد گفت: معلم شاید در ذهن نقش دوم را در تربیت افراد داشته باشد اما در بیشتر مواقع نقش اول را ایفا می‌کند لذا باید اساتید و طلاب این سنت کهن حوزه را حفظ و تقویت کنند.

استاد درایتی تصریح کرد: گاهی طلبه ها در سطوح عالی به خاطر حُجب و حیا با اساتید ارتباط کمتری دارند در صورتی که ما اساتید از دیدن طلاب خوشحال می‌شویم و از جدیت و وجود طلاب نشاط می‌گیریم، زیرا حاصل زندگی و عمر ما همین شاگردان علوم دینی هستند.

وی به بیان توصیه هایی به طلاب و اساتید پرداخت و گفت: طلاب علاوه بر ارتباط خود با اساتید در امور مختلف از محضر اساتید خود استفاده کنند و در مقابل هم، استاد در همه مسائل برای شاگردان وقت بگذارد، زیرا این ارتباط و اتصال ساخت تربیتی و علمی نشاط حوزوی را ایجاد می‌کند.

حضرت استاد درایتی در پایان یادآور شد: طلبه‌هایی که استاد را در غنای بحث کمک کنند، این کمک باعث غنای علمی خود و دیگران می‌شود و خوب است علاوه بر مشارکت به برگزاری بهتر کلاس، دغدغه مند و مسئولانه عمل کنند تا استاد احساس کند، طلاب نسبت به کلاس درس بی‌تفاوت نیستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up